maandag 18 augustus 2014

Witlofsalade met kiwi, appel en cranberries

Wel vaker maak ik een witlofsalade, maar dit recept van Lidl gaf er toch weer een nieuwe draai aan. Het zoete van de cranberries en de appel gemixt met de witlof, mosterd, kiwi en zure room geven een goede balans. Serveer er een gegrild stukje vlees of vis bij en je hebt een goede, gezonde maaltijd. Voor mijn versie heb ik zaanse mosterd gebruikt, waardoor ik meer zure room heb toegevoegd. Gebruik je dijon mosterd, dan is 1-1,5 eetlepel zure room voldoende. Voeg naar smaak meer room of mosterd toe.


Witlofsalade met kiwi, appel en cranberries


Ingrediënten bijgerecht voor 4 personen
3 stronkjes witlof
4 kiwi's
2 appels
4 eetlepels gedroogde cranberries

Dressing
2,5 eetlepel zure room
1 theelepel citroensap
1 theelepel mosterd
1 sjalotje (heel fijn gesnipperd)
zout en peper

Bereidingswijze
Halveer de witlof, verwijder de harde kern en snijd de witlof in dunne reepjes. Schil de kiwi's en snijd deze in halve plakjes. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Doe alle ingrediënten van de witlofsalade in een grote schaal.

Mix in een kommetje de dressing en meng het geheel door de witlofsalade heen.

Bron: Lidl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten