Feta gehaktlasagne |
4 uien, gesnipperd
5 teentjes knoflook, gesnipperd/geperst
5 eetlepels olijfolie
5 eetlepels tomatenpuree
2 blikken tomatenblokjes
500 gram cherrytomaten, gehalveerd
zout en peper
klein beetje suiker en chilipoeder
800 gram rundergehakt
400 gram feta, verkruimeld of in dunne plakjes gesneden
12-16 lasagnebladeren
250 gram mozzarella, in dunne plakjes
100 gram spinazie vers
150 ml. crème fraîche
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 150 graden (hetelucht).
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de helft van de uien en de knoflook hierin. Voeg 3 eetlepels tomatenpuree toe, bak dit kort mee en blus af met de tomatenblokjes. Breng de saus aan de kook en laat vervolgens ongeveer 5 minuten pruttelen. Voeg de cherrytomaten toe en breng aan de kook. Breng de saus op smaak met zout, peper, suiker en chilipoeder.
Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan en rul het gehakt. Voeg de overige ui en knoflook toe en breng op smaak met zout en peper. Roer 2 eetlepels tomatenpuree er doorheen en bak kort mee. Blus af met 250 ml. water en breng het geheel aan de kook. Laat het 2-3 minuten doorkoken.
Kook de lasagnebladeren een paar minuten voor.
Bouw de lasagne als volgt op: tomatensaus, lasagnebladeren, gehakt, tomatensaus, feta, lasagnebladeren.. etc. Verdeel het laatste beetje saus over de bovenkant en beleg met de mozzarella. Bak de lasagne 50-60 minuten in de oven.
Voor de spinaziesaus pureer je in een foodmaster of met een staafmixer 1 teentje knoflook, spinazie en 2 eetlepels olijfolie. Roer de crème fraîche er doorheen en breng op smaak met zout en peper. Serveer de saus bij de lasagne.
Bron: Foodies
Geen opmerkingen:
Een reactie posten