dinsdag 7 oktober 2014

Kip Tikka salade met linzen, spinazie en naan

Een heerlijke en redelijk snel gerecht uit Jamie's 15 minute meals. Reken hiervoor 20-30 minuten en het staat op tafel. De salade is kruidig, niet te zwaar op de maag maar wel vullend door de linzen, de kip en het naanbrood én gezond :-).

Kip Tikka salade met linzen, spinazie en naan.

Ingrediënten, 4 personen:
400 gram kipfilet
2 volle theelepels Patak's tikka(masala)pasta
4 lente-uitjes
1 verse rode peper
1 volle theelepel mosterdzaad
1/2 theelepel komijnzaad
olijfolie
1 middelgroot blikje (+/- 300-400 gram) linzen.
1 rijpe tomaat
rodewijnazijn
1 flink bosje peterselie (of koriander)
2 citroenen
4 eetlepels magere kwark (of yoghurt)
2 volle eetlepels cashewnoten
1 volle eetlepel mangochutney
1 theelepel kurkuma
2 naanbroden naturel
200 gram (jonge) bladspinazie
1/2 komkommer
1 wortel
30 gram feta, verkruimeld

Bereidingswijze
Leg de kipfilets op een stuk bakpapier en bestrijk ze met de tikkapasta. Leg een tweede vel over de kipfilet en sla met een vleeshamer, deegroller of pan plat. Je kunt ook ongepaneerde kipschnitzels kopen. Bak de kipfilet in een (grill)pan gaar.

Maak de lente-uitjes schoon en snijd deze in ringetjes. Snijd de spaanse peper doormidden en verwijder eventueel de zaadjes.

Doe het mosterd- en komijnzaad met 2 eetlepels olie in een koekenpan. Voeg hiertoe de lente-ui en spaanse peper. Voeg de linzen toe, prak de tomaat er doorheen en voeg een scheut rodewijnazijn toe.
Laat dit een paar minuten verwarmen en draai dan het vuur uit.

In een foodmaster doe je de peterselie (zonder steeltjes), sap van 1 citroen, kwark, cashewnoten, mangochutney en kurkuma en pureer het geheel tot een dressing.

Verwarm de naanbroden in de pan waarin je de kip hebt gebakken.

Op een schaal leg je de spinazie en verspreid het linzenmengsel er overheen. Snijd de komkommer en de wortel met een dunschiller in dunne reepjes en verdeel deze over de salade. De kip en het naanbrood snijd je in reepjes en voeg het toe aan de salade. Schenk de dressing er overheen, verkruimel wat feta en cashewnoten over de salade.

Serveer met een citroen in partjes.


Bron: Jamie Olivers' 15 minute meals

1 opmerking: