maandag 10 maart 2014

Appelmoes

Zo nu en dan, op een koude herfst/winterdag maak ik een grote schaal met appelmoes. Er gaat wat mij betreft niets boven huisgemaakte appelmoes. Je kunt hiervoor in principe elke appelsoort gebruiken, maar mijn voorkeur gaat uit naar elstar. Deze is al zoet van zichzelf waardoor je vrijwel geen suiker hoeft toe te voegen! Serveer de appelmoes bijvoorbeeld bij de kaiserschmarrn .

appelmoes
Ingrediƫnten voor 1 middelgrote schaal
Ongeveer 5 appels
water
kaneel
kristalsuiker

Bereidingswijze
Schil de appels en snijd deze in hapklare stukken. Doe alles in een pan en voeg ongeveer 100 ml. water toe. Zodat de appels niet aanbranden. Laat de appels gaar koken totdat je deze gemaakt met een vork kan fijnmaken. Haal de pan van het vuur en pureer met een staafmixer tot de gewenste structuur (grof/fijn). Voeg naar smaak kaneel en suiker toe. Is de appelmoes te dik; voeg dan nog wat extra water toe. Giet de appelmoes in een grote schaal en laat afkoelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten