Gegrilde groenten in knoflookyoghurt |
Ingrediënten
mix van groenten bijv. courgette, paprika, aubergine, wortel
yoghurt
knoflook
zout
zonnebloemolie of olijfolie of.. (naar eigen smaak)
Bereidingswijze
Snijd de groenten in dunne plakjes. Bij de aubergine moet je deze eerst in een bak met zout water leggen voor ongeveer 10 -20 minuten. Daarna deze afspoelen en droogdeppen. Hierdoor grillen ze veel beter en worden ze zacht i.p.v. rubberachtig.
De olie in een koekenpan verhitten en in kleine porties de groenten gaar grillen aan beide kanten. OF de groenten in een ovenschaal doen. Zorg dat de groenten niet over elkaar heen liggen. Giet wat olie er overheen, zodat alle groenten 'bedekt' zijn. Plaats in de oven op 200 graden Celcius voor minimaal 30 minuten. Tussendoor met een spatel een keer door elkaar husselen, zodat ze niet vast blijven plakken.
In een kom meng je de yoghurt, knoflook en wat zout. De knoflook fijnpersen of in vijzel met wat zout fijnstampen. Het is belangrijk dat de groenten overheersen en niet de yoghurt. Meng de gegrilde groenten door de yoghurt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten