zaterdag 1 maart 2014

Gegrilde groenten in knoflookyoghurt

Een tijdrovend, maar overheerlijk gerecht. Mijn tip is om één keer wat tijd te besteden, en je hebt dagenlang plezier van het resultaat. De groenten kunnen worden gegrild in een (gril)pan, maar ik doe de meeste groenten in de oven. Dan kun je onderwijl wat anders doen en gebruik je minder olie dan bij een pan. De courgettes en aubergines raad ik wel aan om in een (gril)pan te doen.

Gegrilde groenten in knoflookyoghurt


Ingrediënten
mix van groenten bijv. courgette, paprika, aubergine, wortel
yoghurt
knoflook
zout
zonnebloemolie of olijfolie of.. (naar eigen smaak)

Bereidingswijze

Snijd de groenten in dunne plakjes. Bij de aubergine moet je deze eerst in een bak met zout water leggen voor ongeveer 10 -20 minuten. Daarna deze afspoelen en droogdeppen. Hierdoor grillen ze veel beter en worden ze zacht i.p.v. rubberachtig.

De olie in een koekenpan verhitten en in kleine porties de groenten gaar grillen aan beide kanten. OF de groenten in een ovenschaal doen. Zorg dat de groenten niet over elkaar heen liggen. Giet wat olie er overheen, zodat alle groenten 'bedekt' zijn. Plaats in de oven op 200 graden Celcius voor minimaal 30 minuten. Tussendoor met een spatel een keer door elkaar husselen, zodat ze niet vast blijven plakken.

In een kom meng je de yoghurt, knoflook en wat zout. De knoflook fijnpersen of in vijzel met wat zout fijnstampen. Het is belangrijk dat de groenten overheersen en niet de yoghurt. Meng de gegrilde groenten door de yoghurt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten