maandag 10 maart 2014

Geroosterde tomatensoep

Deze geroosterde tomatensoep met een italiaans tintje is een samenvoeging van verschillende recepten die ik in de loop van de jaren heb geprobeerd. Snel gemaakt, gezond én erg lekker!

Geroosterde tomatensoep
Ingrediënten voor 4 kleine kopjes soep of 2 grote
5 (tros)tomaten
1 stengel bleekselderij
1 kleine ui
olijfolie
peterselie
eventueel: witte wijn
verse peterselie of gedroogde
bouillonblokje

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200-225 graden celcius. Snijd de tomaten in kwarten en doe deze in een ovenschaal. Zorg ervoor dat ze niet over elkaar heen liggen. Sprenkel er wat olijfolie over zodat de tomaten niet aan de schaal blijven vastzitten. Zet de schaal met tomaten ongeveer 20-30 minuten in de oven, totdat ze goed zacht zijn.

Ondertussen snijd je de bleekselderij en de ui in kleine stukjes. Deze fruit je in wat olijfolie in een (soep)pan aan. Blus eventueel af met een scheutje witte wijn. Voeg de tomaten toe en draai het vuur uit. Pureer de soep met een staafmixer en voeg eventueel wat bouillon toe mocht de soep te dik zijn. Breng op smaak met zout, peper en de peterselie

3 opmerkingen:

  1. Lekker simpel gerecht.. Heb het gemaakt en smaakt goed, maar mis net iets wat het een kick geeft. Jij tips? Meer peper? Bepaalde kruiden of hoort dit gewoon zo? Ga zo door! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is niet een pittige soep, maar wat je zou kunnen doen is een (half) rood pepertje mee roosteren (met of zonder pitjes wat je wilt) en die er doorheen pureren. Ben benieuwd!

    BeantwoordenVerwijderen