zaterdag 1 maart 2014

Ruebli Torte (Zwitserse worteltaart)

Dit is een worteltaart die, in tegenstelling tot de doorgaans bekend carrot cake, minder machtig is. Een heerlijk taartje voor bij een kop thee. En je hebt ook nog het gevoel dat je iets "gezonds" eet ;).

Ruebli Torte

Ingrediƫnten:
250 gram wortels
250 gram amandelen
5 eieren
250 gram suiker
80 gram zelfrijzend bakmeel
zout
boter
glazuur (uit een pakje of zelfgemaakt, zie verderop)
klein beetje abrikozenjam
amandelschaafsel of gehakte amandelstukjes als garnering

Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Maak de wortels schoon en hak deze fijn in een keukemachine. Hak ook de amandelen fijn.
Splits de 5 eieren. Klop de eidooiers schuimig met 125 gram suiker. Voeg hier de wortels en de amandelen aan toe en mix dit met een lepel goed door elkaar. Voeg hieraan het zelfrijzend bakmeel toe en een snufje zout. Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf met de rest van de suiker. Schep een klein beetje door het wortelmengsel en daarna de rest. Meng rustig, zodat het beslag luchtig blijft.

Vet een bakvorm in en leg een bakpapiertje op de bodem zodat deze niet blijft plakken bij het omkeren van de taart later. Schep het beslag in de vorm en laat het in ongeveer 45 minuten gaar worden in de oven.

Bereid het glazuur zoals staat vermeld op de verpakking of maak zelf glazuur met 2 stijfgeklopte eiwitten en 450 gram poedersuiker (royal icing) of vervang de eiwitten door water.

Verwarm kort in een pannetje wat abrikozenjam met wat water. Bestrijk de taart hiermee zodat het dienst als een plaklaagje. Verdeel het glazuur over de bovenkant van de taart en ‘plak’ de amandelstukjes/schaafsel aan de zijkant.


Bron: Rudolph's bakery


Geen opmerkingen:

Een reactie posten