maandag 10 maart 2014

Key lime pie

Wat een heerlijke frisse taart is dit!! Deze bekende taart uit Florida is erg populair en een aantal jaar geleden benoemd tot hét gebak van Florida. Allicht is dit recept niet het meest originele, maar daarom niet minder lekker!

Key lime pie
Ingrediënten
200 gram verkruimelde tarwebiscuits (verkade)
85 gram ongezouten gesmolten boter
400 gram gezoete gecondenseerde melk
4 eidooiers
1 eetlepel limoenschil (ongeveer 3 limoenen heb je hiervoor nodig)
120 ml. limoensap (ongeveer 5-6 limoenen heb je hiervoor nodig)
300-400 ml. slagroom

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine en meng deze met de gesmolten boter. Vet een taartvorm van 23 cm. doorsnee in en verdeel de kruimels over de bodem. Druk dit goed aan. Zet de taartbodem ongeveer 12-15 minuten in de oven totdat de kruimels licht gebruind zijn. Haal de taartvorm uit de oven en laat deze helemaal afkoelen!

Verlaag de oventemperatuur naar 160 graden Celcius. Klop in een beslagkom de gecondenseerde melk, de eidooiers, de limoenschil en het limoensap tot 1 geheel (je hoeft dit maar kort te kloppen). Giet dit mengsel op de afgekoelde taartbodem en zet de taart weer in de oven voor 15-20 minuten. De taart is goed als alleen het midden van de taart nog wat blubberig is als je de taartvorm schud.

Laat de taart volledig afkoelen voor deze te serveren. Klop de slagroom voor het serveren met een klein beetje kristalsuiker. Serveer de taart met de slagroom er boven op.

Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten