vrijdag 7 maart 2014

Salade met tonijn

Een eigen versie van de salade niçoise. Mocht je geen groene asperges kunnen vinden, kun je deze altijd vervangen door haricots verts of sperziebonen. Zelf ben ik geen fan van salade als avondeten, maar deze is overheerlijk!!

Salade met tonijn


Ingrediënten voor 2 personen
1 blikje tonijn op water
1 eetlepel magere kwark
1 eetlepel  mayonaise
botersla (of romaine sla)
8 cherry tomaatjes, in kwarten gesneden
1/4 komkommer, in kleine stukjes
2 eieren
2 middelgrote vastkokende aardappels
8 groene asperges
eventueel: paprika en bosui in kleine stukjes toevoegen

Bereidingswijze
Meng in een kom de kwark en de mayonaise tot een dressing. Breng op smaak met wat peper en zout. Laat de tonijn uitlekken en doe dit bij de dressing. Meng het geheel goed door elkaar. Voeg de botersla, de tomaten en de komkommer toe.

Snijd de houtige onderkant van de asperges eraf en doe hetzelfde net onder het kopje van de asperge. De onderkant gooi je weg, de bovenkant leg je apart. Voeg aan kokend water de rest van de asperges toe en laat een aantal minuten koken. Voeg vervolgens de kopjes toe. Wanneer ze beetgaar zijn, giet je ze af en spoel af met koud water.

Schil de aardappels en snijd deze in kleine stukjes. Kook de aardappels gaar, giet af en spoel af met koud water.

Kook de eieren net niet hard (zo 6-7 minuten) en spoel ze af met koud water.

Meng alles, behalve de eieren, door de tonijnsalade. Breng eventueel op smaak met wat zout en peper. Doe de salade in een serveerschaal en verdeel de in kwarten gesneden eieren erover.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten