donderdag 27 februari 2014

Queso frito con mermelada (gefrituurde brie met jam)

Dit heerlijke voorgerechtje of tapasgerecht is een echte Spaanse klassieker. De binnenkant smelt, maar doordat de kaas gepaneerd is wordt de buitenkant crispy. Je kunt de brie ook vervangen voor camembert. Ik verbaas me er iedere keer over hoe zoiets simpels, zo ontzettend lekker kan zijn!

Queso frito con mermelada

Ingrediƫnten:
1 punt brie
ei
paneermeel
bloem
bosbessen of bosvruchtenjam

Bereidingswijze:
Breek in een diep bord het ei en kluts het goed door elkaar. Doe in een ander diep bord de paneermeel. Tenslotte doe je in een derde kom een laagje bloem.
Haal de brie achtereenvolgens door de bloem, het ei en vervolgens door de paneermeel. Zorg dat alle kanten van de brie bedekt zijn met paneermeel.
Verhit boter of olijfolie in een pan en bak de brie goudbruin.Serveer met de bosbessen of bosvruchtenjam. DIRECT SERVEREN! 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten