woensdag 26 februari 2014

Rucola-salade met geroosterde bietjes

Een heerlijke salade als voorgerecht. De bietjes karamelliseren in de oven en dit in combinatie het noot-achtige van de rucola en de amandelen en het zoute van de feta: PERFECT!
Ook handig: je kunt de bietjes al een paar uur van te voren klaarmaken, dan is het 's avonds binnen een paar minuten klaar!


Rucola met geroosterde bietjes, amandelen en feta


Voorgerecht 6 personen

Ingrediƫnten:
4 tot 5 middelgrote rauwe bietjes. Deze schillen en in partjes snijden
4 eetlepels olijfolie
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel balsamicoazijn
zout, zwarte peper
150 gram rucola
sap van 1 citroen
120 gram geroosterde amandelen
120 gram feta, verkruimeld

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Leg de stukjes biet in een grote ovenschaal met bakpapier op de bodem (zodat niet de roze/paarse kleur van de bietjes in je ovenschaal trekt!). Meng 2 eetlepels olijfolie, suiker, balsamicoazijn, zout en peper door de bietjes. Zorg ervoor dat er maar 1 laag bietjes is.

Bak de bietjes minimaal 40-45 minuten in de oven. Ze zijn goed als ze zacht zijn en net beginnen te verschrompelen. Laat ze afkoelen in de ovenschaal of stort ze uit op een bord (koelt het sneller af).

Meng de rucola met de citroensap en 2 eetlepels olijfolie. Verdeel dit over de borden. Verdeel de afgekoelde bietjes over de rucola en strooi net voor het serveren de amandelen en de feta er overheen.

Bron: Annabel Langbein

Geen opmerkingen:

Een reactie posten