woensdag 26 februari 2014

Kaiserschmarrn

Wat mij betreft het lekkerste (Tiroler) kaiserschmarrn recept wat ik tot nu toe heb uitgeprobeerd. Oh zo lekker op een koude winteravond..!

Kaiserschmarrn


Hoofdgerecht 2 personen, nagerecht 4 personen
Ingrediƫnten:
6 eieren
1 zakje vanillesuiker
1 eetlepel kristalsuiker
snufje zout
250 gram bloem
500 ml. melk
50 gram boter
poedersuiker
appelmoes, vruchtencompote (om erbij te serveren)

Bereidingswijze:

Splits de eieren. Je hebt alle eiwit en alle eigeel nodig. Klop in een kom met een garde het eigeel met de vanillesuiker en de suiker tot schuimig. Nu in delen de bloem en de melk er doorheen roeren met een houten lepel totdat alles goed gemengd is.

Smelt de boter. Roer dit door het eigeelmengsel heen. (je kunt ook vloeibare boter gebruikten uit een fles)

Mix in een schone, vetvrije kom de eiwitten met een mixer totdat het stijf is. Als je de kom op z’n kop kunt houden en het blijft netjes op dezelfde plek zitten, dan is het goed. Mix voorzichtig het eiwit met het eigeelmengsel met een lepel. Doe dit totdat er geen eiwit meer te zien is.

Verhit in een pan boter. En schenk het mengsel erin totdat het ongeveer 1 cm hoog is. Zet het vuur laag. Wanneer de onderkant goudbruin is, snijd je met een spatel of houten lepel de plak in 4 stukken. Draai ze om. Laat de andere kant ook bakken tot goudbruin. Maak nu met de spatel of houtel lepel allemaal kleine stukjes van de 4 stukken.

Wanneer je alles gebakken hebt, doe je alles weer in 1 pan. Strooi 2 theelepels suiker er over en laat het nog kort karameliseren. (Hou de kaischerschmarrn ondertussen warm in de oven).

Serveer met de poedersuiker en appelmoes/vruchtencompote.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten