donderdag 27 februari 2014

Warme groene lentesalade

Een heerlijke salade voor in het voorjaar met haricots verts en groene asperges. Fris door de citroen en zout door de feta. Wat vers (af)gebakken brood erbij of serveer de salade als voorgerecht.

Warme groene lentesalade
Hoofdgerecht 4 personen

Ingrediƫnten:
150 gram sugarsnaps
300 gram haricots verts (of eventueel sperziebonen)
350 gram courgette (in dunne plakjes)
500 gram doperwten
200 gram groene asperges (afhankelijk van het seizoen)
250 gram feta (van koemelk), verkruimeld

dressing:
5 eetlepels olijfolie
5 eetlepels citroensap
1 grote teen knoflook, geperst
1 theelepel Dijon mosterd
1/2 theelepel suiker
zout, peper
optioneel: 1 of 2 fijngehakte chilipepers

Bereidingswijze:

Snijd de uiteinden van de sugarsnaps en de sperziebonen (dop ze). Stoom of kook alle groenten beetgaar. Giet de groenten af.
Doe de warme groenten in een schaal en meng de feta kaas er doorheen.
Maak de dressing en giet deze over de groenten. Meng de salade goed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten