dinsdag 25 februari 2014

Witte chocolade cheesecake met zomerfruit

Een heerlijke, niet al te moeilijk te maken, zomerse taart! Door de roomkaas en de witte chocolade valt de taart vrij zwaar op de maag. Desondanks het proberen waard!



Witte chocolade cheesecake met zomerfruit

Ingrediƫnten:


200 gram country cookies met stukjes melkchocolade
50 gram zachte roomboter
600 gram naturel roomkaas
50 ml. sinaasappelsap
150 gram kristalsuiker
100 gram witte chocolade in stukjes
3 losgeklopte eieren
+/- 250 gram zomerfruit (aardbei, frambozen, blauwe bessen, rode bessen, bramen), bijvoorbeeld uit de diepvries


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175°C.

Doe in een keukenmachine de koekjes en verkruimel deze (of doe dit met een staafmixer). Voeg de boter toe en mix het goed.

Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekjesmengsel over de bodem. Druk dit goed aan.

Maak de witte chocolade in kleine stukjes d.m.v. de keukenmachine (of snijd deze in kleine stukjes).

In een kom meng je de roomkaas met de sinaasappelsap, suiker, chocolade en eieren en mix het geheel met een staafmixer. Verdeel het mengsel over het koekjesmengsel in de springvorm.

Bak de cheesecake in ongeveer 50 minuten gaar. Neem de taart uit de oven en laat deze afkoelen.

Verdeel het fruit erover voor het serveren.


Bron: allerhande

Geen opmerkingen:

Een reactie posten