dinsdag 13 mei 2014

Aardappelsalade met zongedroogde tomaatjes

Een heerlijke aardappelsalade met een zomers accent door de zongedroogde tomaatjes. Je kunt de gehele salade van te voren maken, maar voeg pas net voor het serveren de veldsla toe!! De rode ui kan ook fijngesnipperd door de salade worden gemengd. 

Aardappelsalade met zongedroogde tomaatjes


Bijgerecht
Ingrediƫnten:
- 500 gram aardappels
- zout, peper
- 200 gram veldsla
- 250 gram zongedroogde tomaatjes (in een pot met olie)
- 3-4 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels creme fraiche
- rode ui

Bereidingswijze:

Was de aardappelen en snijd de ongeschilde aardappelen in hapbare stukjes. Kook de aardappel stukjes beetgaar. Giet ze af en laat afkoelen.

Haal de zongedroogde tomaatjes uit de pot en laat uitlekken. Hak/snij in kleine stukjes.

Meng in een kom de mayonaise met de creme fraiche en de zongedroogde tomaatjes. Breng op smaak met zout en peper.

Snijd de rode ui in dunne reepjes.

Meng de aardappels door het mayonaise mengsel. Net voor het serveren meng je de veldsla er door. Verdeel de fijngesneden rode ui erover.



Bron: Foodies

Geen opmerkingen:

Een reactie posten