woensdag 28 mei 2014

Torta Budino

Yum, yum, yummmyyyyy!! Een arbeidsintensieve taart, maar het is het dubbel en dwars waard. 

Torta Budino


Ingrediënten:

pudding
500 ml. melk
250 ml. slagroom
180 gram suiker
70 gram pure chocolade
40 gram maïzena
8 gram gelatineblaadjes
6 eierdooiers
1 vanillestokje

Cake
80 gram suiker
70 gram bloem, gezeefd
40 gram hazelnootmeel (of maal hazelnoten heel fijn)
4 eieren
vanillesuiker
cacao
likeur naar smaak
zout
boter en bloem voor de vorm

Bereidingswijze:

Pudding
Week de gelatine voor ongeveer 10 minuten in koud water en knijp het uit.
Kluts de eierdooiers met de suiker en maizena.
Verwarm de melk met de slagroom. Doe hierbij het schraapsel van de binnenkant van het vanillestokje.
Zeef het melkmengsel. Leng het eidooiermengsel aan met het melkmengsel. Los de gelatine op in het mengsel.
Zet het mengsel terug op het vuur totdat het kookt. Doe 1/3 van het mengsel in een aparte pan en voeg hieraan de chocolade toe. Roer op laag vuur totdat de chocolade gesmolten is.
Laat de beide puddingen afkoelen.

Cake
Klop 2 eieren en 2 eidooiers met de suiker tot een schuimige massa.
Voeg de bloem toe, 1/2 zakje vanillesuiker en een snufje zout.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
Bekleed 2 ovenplaten met bakpapier en teken hierop 4 cirkels van max 16 cm. doorsnee (trek de onderkant van de springvorm om op het bakpapier). Vet dit in, en bestuif met wat bloem.
Schep het eimengsel in de cirkels, zodat er 4 cirkels van eibeslag ontstaan.
Bak de cake in ongeveer 12 minuten in de oven.


Haal de cakecirkels uit de oven en laat deze afkoelen. Besprenkel de cake met likeur die voor 50% is aangelengd met water.
Pak een bakring of springvorm. En achtereenvolgens op elkaar: cake-vanillepudding-cake-chocoladepudding-cake-vanillepudding-cake.
Zet de taart minimaal 5 uur in de koelkast. Wanneer je de taart uit de vorm hebt gehaald, bestrooi je het met cacao.

Bron: La Cucina Italiana 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten