Pistachebroodjes |
Ingrediënten:
240 ml. melk
200 gram boter
500 gram bloem
7 gram gedroogde gist
1 theelepel zout
2 eieren
130 gram suiker
rasp van 1 limoen
100 gram gepelde, ongezouten pistachenoten
Bereidingswijze:
Verwarm in een pan de melk met 25 gram boter tot handwarm. Meng in een kom de bloem, gist en het zout.
Kneed de melk en het ei er doorheen. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Dek het af met folie en laat het op een warme plaats ongeveer 20 minuten rijzen.
Hak de pistachenoten fijn in een keukenmachine.
Rol het deeg uit op een met bloem bestrooid werkblad tot een rechthoekige dunne, plak (ter grootte van een bakplaat).
Maak een mengsel van 100 gram zachte boter (vloeibare boter) en 100 gram suiker. Smeer dit uit over het deeg. Strooi de gehakte pistachenoten er over en de limoenschil rasp.
Rol het deeg ietwat stevig op en snijd er plakken van ongeveer 2 cm. van.
Vet een ovenschaal in en leg de plakken hierin (niet te dicht bij elkaar). Dek het wederom af met plasticfolie en laat het 10 minuten rijzen.
Doe de rolletjes in een voorverwarmde oven van 210 graden Celcius en bak ze in ongeveer 15 a 20 minuten gaar en goudbruin.
Doe eventueel wat honing erover voor het serveren.
Bron: Rudolph van Veen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten