woensdag 28 mei 2014

Bananenbrood met pecannoten



Een verrassend lekkere cake die goed vullend is. En door de bananen en de pecannoten heb je het gevoel dat je ook nog iets gezonds eet.
 


Ingrediƫnten:
130-140 gram boter
100 gram kristalsuiker
125 gram poedersuiker
4 grote, rijpe bananen
2 eieren
175 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
1/2 theelepel kaneel
1/2 theelepel gemberpoeder
75 gram pecannoten
boter, paneermeel

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden Celcius.

Klopt de boter met de kristal- en poedersuiker tot een romig en licht geheel. Maak de bananen fijn met een vorm of in een foodmaster en roer dit door het botermengsel. Klop de eieren er doorheen.

Meng in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel, gemberpoeder en een mespuntje zout met de pecannoten. Bewaar een paar pecannoten voor de garnering!. En meng het geheel rustig door het bananenmengsel.

Vet een cakeblik of kleine springvorm in en bestrooi het met paneermeel. Het teveel aan paneermeel gooi je eruit. Doe het bananenmengsel in de vorm en versier het met de pecannoten die je achter hebt gehouden. Bak het brood minimaal 30 minuten in de oven en haal deze er pas uit als een prikker er droog uitkomt (bij mij duurde het 40-45 minuten). Als de bovenkant erg bruin wordt, dek je het brood af met aluminiumfolie.



Bron: Leila Lindholm

Geen opmerkingen:

Een reactie posten