maandag 26 mei 2014

Cannelloni met spinazie en ricotta

Een variant op de meer traditionele cannelloni met gehaktvulling, tomaten- en bechamelsaus. Heerlijke met ricotta en spinazie gevuld en een saus van verse tomaten! 

Cannelloni met spinazie en ricotta




Hoofdgerecht vegetarisch, 2 personen

Ingrediënten:
250 gram ricotta
20-25 gram geraspte Parmezaanse kaas
500 gram verse spinazie (gewassen!)
6 of 7 lasagne vellen
zout, peper
nootmuskaat

Tomatensaus:
6 tomaten (doormidden gesneden en met de binnenkant tegen de rasp aan geraspt. Het velletje gooi je weg).*
1 uitje of sjalotje, heel fijn gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
olijfolie
klein beetje vers gemalen chili peper
zout

* i.p.v. verse tomaten kunnen ook tomaten uit blik worden gebruikt.

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Maak de ongekookte spinazie redelijk fijn in een keukenmachine (het moet geen papje worden).
Verwarm een grote pan, zonder olie of boter, en doe hierin de spinazie. Laat het verwarmen en de spinazie zal ongeveer met de helft slinken. Haal van het vuur.

Verwarm in een pan wat olijfolie en fruit hierin het uitje en de knoflook. Voeg de geraspte tomaten toe . Laat de saus inkoken, voeg eventueel wat water toe als het te snel inkookt.

Meng in een kom de ricotta met de Parmezaanse kaas.

Kook de lasagne vellen ongeveer 8 minuten. Spoel ze af en leg ze gelijk per stuk neer op snijplanken (anders blijven ze aan elkaar plakken).
Smeer een laagje ricotta mengsel op een lasagne vel. Zorg ervoor dat er aan de lange zijde een stukje leeg blijft. Op de ricotta doe je wat spinazie. Vouw het lasagne vel dicht en leg het met de rand naar boven toe in een ingevette ovenschaal. Zo kun je ze er later goed uithalen. Herhaal dit totdat de lasagne vellen op zijn. Verdeel de tomatensaus over de rolletjes en zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten