Aardappelsalade |
Ingrediƫnten:
- 1 kg. stevige aardappelen
- 2 lenteui/bosui
- 1/4 komkommer
- verse bieslook
- verse dille
Dressing:
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 175 gram mayonaise
- 120 gram yoghurt
- klein beetje honing
- klein beetje citroensap
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in de schil gaar in ongeveer 30 minuten. Giet ze af en laat ze even droog stomen. Schil de aardappelen als ze nog warm zijn (velletje kun je er gemakkelijk afhalen).
Was de lenteuitjes en snijd deze in halve ringetjes (zowel het witte als het groene gedeelte).
Meng in een grote kom de azijn, mayonaise, yoghurt, honing, citroensap met elkaar en breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
Laat de aardappels een beetje afkoelen en snijd deze vervolgens in plakjes (niet te dun). En meng ze als ze nog warm zijn met de dressing. Laat de salade helemaal afkoelen.
Halveer de komkommer en schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Snijd de overgebleven komkommer fijn. Meng dit samen met de lenteuitjes door de salade heen.
Snijd de dille en bieslook fijn en meng het door de salade heen.
Tip: Maak als het mogelijk is de salade een dag van te voren. Voeg dan vlak voor het serveren de komkommer en lente ui toe. Meng de dag van te voren wel alvast de dille en de bieslook door de salade.
- 1 kg. stevige aardappelen
- 2 lenteui/bosui
- 1/4 komkommer
- verse bieslook
- verse dille
Dressing:
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 175 gram mayonaise
- 120 gram yoghurt
- klein beetje honing
- klein beetje citroensap
Bereidingswijze:
Kook de aardappelen in de schil gaar in ongeveer 30 minuten. Giet ze af en laat ze even droog stomen. Schil de aardappelen als ze nog warm zijn (velletje kun je er gemakkelijk afhalen).
Was de lenteuitjes en snijd deze in halve ringetjes (zowel het witte als het groene gedeelte).
Meng in een grote kom de azijn, mayonaise, yoghurt, honing, citroensap met elkaar en breng op smaak met wat zout en zwarte peper.
Laat de aardappels een beetje afkoelen en snijd deze vervolgens in plakjes (niet te dun). En meng ze als ze nog warm zijn met de dressing. Laat de salade helemaal afkoelen.
Halveer de komkommer en schraap met een lepeltje het vruchtvlees eruit. Snijd de overgebleven komkommer fijn. Meng dit samen met de lenteuitjes door de salade heen.
Snijd de dille en bieslook fijn en meng het door de salade heen.
Tip: Maak als het mogelijk is de salade een dag van te voren. Voeg dan vlak voor het serveren de komkommer en lente ui toe. Meng de dag van te voren wel alvast de dille en de bieslook door de salade.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten