maandag 2 juni 2014

Rijstsalade

Je kunt dit gerecht goed reserveren als bijgerecht bij een BBQ bijvoorbeeld, maar is ook heerlijk als hoofdgerecht op een zomerse dag. 
Rijstsalade
Ingrediënten:
- 125 gram basmatirijst
- 1 rode, 1 gele, 1 oranje paprika
- olijfolie
- zout, peper
- 40 gram zwarte olijven zonder pit, in 2-en gesneden
- 300 gram mozzarella in blokjes gesneden
- 1 klein zakje rucola (of de hoeveelheid die je zelf wil)
- 3 eetlepels witte balsamico azijn
- verse basilicum

Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals staat vermeld op de verpakking. Laat de rijst afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Halveer de paprika’s, verwijder de zaadjes en was de paprika’s. Snijd de paprika’s in grote stukjes (eetbare grootte). Vet een ovenschaal een klein beetje in met olijfolie. Doe hier de paprika’s in en besprenkel het nog een beetje met olijfolie. Strooi er zout en peper over. Doe de paprika’s in de oven en haal ze eruit als ze klein beetje zacht zijn geworden (minimaal 20 minuten in de oven). Laat ze afkoelen.

Doe in een serveerschaal de rijst, paprika’s, olijven, mozzarella blokjes en de rucola. Meng alles goed door elkaar. Meng er de witte balsamico azijn door. Voeg nog wat zout en peper toe voor de smaak. Garneer met de verse basilicum.

Bron: 500 salades

Geen opmerkingen:

Een reactie posten