dinsdag 3 juni 2014

Gemarmerde Yoghurt-Mango taart

 Een heerlijke variant van de cheesecake of kwarktaart. Fris door de yoghurt en zomers door de mango.

Gemarmerde Yoghurt-Mango taart


Nagerecht, gebak voor een taart van ongeveer 30 cm. doorsnede

Ingrediënten:
Bodem:
- 125 gram boter
- 250 gram lange vingers
Mangovulling:
- 5 blaadjes gelatine
- 425 ml. gepureerde mango (je kunt ook andere vruchten gebruiken, bijv. frambozen)
Yoghurtmousse:
- 8 blaadjes gelatine
- 600 ml. volle yoghurt
- 100 gram suiker
- 1 eetlepel vanillesuiker
- 1 citroen
- 300 ml. slagroom (light)

Eventueel voor garnering:
- 150 ml. room
- 30 gram suiker
- mintblaadjes

Bereidingswijze:
Bodem:
Smelt de boter in een pannetje. Maal de lange vingers fijn en roer de gesmolten boter er doorheen.
De bodem blijft iets kruimelig.
Vet een springvorm in en bekleed deze met plasticfolie (dit is nodig voor de vloeibare yoghurt die er straks ingaat en het later uithalen van de taart).
Doe het koekmengsel in de springvorm, verdeel het over de bodem en druk goed aan. Zet het in de koelkast.

Mangovulling:
Week de gelatineblaadjes in ruim water. Verwarmin een klein steelpannetje 1/3 van de mangopuree (mango’s gepureerd in een keukenmachine). Doe hierbij de gelatineblaadjes met aanhangend vocht en verwarm het totdat de gelatine is opgelost. Haal van het vuur en roer de rest van de mangopuree er goed doorheen.



Yoghurtmousse
Week de gelatineblaadjes in ruim water. Klop de slagroom met de suiker en vanillesuiker tot ongeveer yoghurtdikte. Verwarm de gelatineblaadjes met aanhangend yocht in een steelpannetje samen met 3 eetlepels yoghurt, totdat de gelatine is opgelost.
Roer dit mengsel door de rest van de yoghurt en spatel de slagroom er doorheen. Pers een citroen uit en roer dit er doorheen.

In de springvorm doe je ongeveer de helft van de yoghurtmousse op de bodem. Vervolgens schenk je hierover de mangovulling. De rest van de yoghurtmousse schenk je hier bovenop. Roer met een vork voorzichtig door het mengsel om zo het gemarmerde effect te krijgen.
Dek de taart af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Garnering:
Klop de slagroom met de suiker stijf en doe het in toefjes op de taart (met behulp van een spuitzak). Garneer met wat blaadjes munt.


Bron: Rudolph's Bakery

1 opmerking: