dinsdag 3 juni 2014

Pipe alla Rucola

Een heerlijk, simpel pastagerecht. Je kunt er ook voor kiezen om de rucola pas op het laatste moment toe te voegen. 


Ingrediënten:
- 4 eetlepels olijfolie
- 250 a 300 gram tomaten, ontveld en in blokjes
- 2 handjes rucola, fijngesneden
- 350 gram pipe pasta (Grand d'Italia)
- ongeveer 300 gram (buffel)mozzarella, in kleine stukjes gesneden
Eventueel als extra: gebakken pijnboompitjes en klein beetje knoflook meebakken vanaf het begin.

Bereidingswijze:
Ontvel de tomaten: snijd de tomaten onderop lichtjes in op de kruising in het midden. Dompel ze eventjes in kokend water en spoel ze daarna af met koud water. De velletjes zullen loslaten en je kunt ze er zo aftrekken. Snijd de ontvelde tomaten in kleine blokjes.

Verhit de olijfolie in een koekenpan. Doe de tomaten erbij en laat het ongeveer 4 a 5 minuten op halfhoog vuur pruttelen. Roer het geheel af en toe door. (voeg eventueel wat verse knoflook toe op dit moment).

Voeg de gesneden rucola toe en wat zout. Laat het ongeveer 5 minuten op laag vuur staan.
Kook de pasta in een aparte pan al dente. Giet geheel af en laat het goed uitlekken.

Voeg de pasta toe aan de tomaten en roer de mozzarellastukjes er doorheen. Wanneer deze begint te smelten is de pasta klaar. Dien direct op in een warme schaal (hierdoor blijft de mozzarella niet aan de schaal plakken).

Bron: De Zilveren Lepel – Pasta editie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten